Asumisen hiilijalanjälki

Voinko asumisellani vaikuttaa hiilijalanjälkeeni ?

Ilmastonmuutos on otettava tosissaan, myös Suomessa, vaikka olemmekin pieni maa kaukana Pohjoisessa. Maailma on muuttunut viime vuosina myös välitysalalla ja jo useinkin tulee keskusteltua asiakkaiden kanssa asumisen vaikutuksista ilmastonmuutokseen ja ennen kaikkea siitä miten paljon voi itse asumisellaan omaan hiilijalanjälkeensä vaikuttaa.

En todellakaan ole ilmastoasian asiantuntija mutta ihan maalaisjärjellä ajateltuna mielenkiintoista on mahdollisimman omavarainen asuminen. Jos olisi riittävän iso tontti missä kasvihuoneelle olisi tilaa, metsää ympärillä mistä voisi poimia marjoja, oma kaivo, josta vesi tulisi ja talo, johon voisi asentaa myös uusiutuvaan energiaan perustuvia lisälämmönlähteitä. Ympärillä olisi tilaa hengittää ja lähettyvillä niin merenranta kuin metsätkin elämiseen ja olemiseen. Omaa kulutusta voisi tarkkailla ja pyrkiä elämään mahdollisimman vähäpäästöisesti ja samalla toteuttaa, vaikka omaksi tulolähteeksi, pienimuotoista luomutuotantoa tai eläintenkasvatusta.

Elämäntyyli sopisi perheelle, jossa yhdessäoloa arvostetaan ja lasten halutaan kasvaa kunnioittamaan luontoa. Tai pariskunnalle, joilla vieraiden kutsuminen yökylään ja yhdessä tekeminen, tuottaa mielihyvää.

Pääkaupunkiseudulla on, yllättävä lähellä, mahdollisuus elää luontoa kunnioittaen ja luonnonvaroja säästäen.  Katso etuovi kohdenumero 9913519

Stenkalvintie 208 puolen tunnin päässä Helsingin keskustasta